Musicator

bulletDu får udleveret et kompendium (vejledning til musicator), men du kan også vælge at følge denne glimrende vejledning on-line. Vejledning til Musicator 4
 
bulletStart med at åbne en af de musikarrangementer, der ligger som demonstration i musicator (vælg evt. "torsrave.mct"). Leg rundt med de forskellige menuer, og prøv at ændre lyde m.m.
 
bulletOpgave 1: "And I Love her"
Vejledning: Melodien er indtastet øverst i denne opgave. Du skal indtaste melodien igen i det tomme system, men du skal vælge et nyt instrument. Følg vejledningen fra s. 1-6 og tast evt. flere instrumenter ind. Print ud og se evt. gode råd til layout
 
bulletDet er rart at arbejde med to vinduer på samme tid. Gå ind i menuen "window" (klik på "user 1", "user 2" osv.), og se om du kan få dette skærmbillede frem. For eftertiden arbejder vi altid i dette skærmbillede.
 
bulletOpgave 2: Opret en ny stemme i "And I Love Her". Det skal være en bas. Vælg den rigtige lyd, og indspil en bas, som spiller grundtonen i akkorden i halvnoder.
 
bulletOpgave 3: Læs i kompendiet hvordan man indspiller trommer, og lav denne trommerytme under hele sangen. Husk at sætte nøglen rigtig i "options" - "intial Clef"

 
bulletOpgave 4: Lav et flydekor. Print disse sider ud, og læs om principperne for at lave et flydekor.
 
bulletOpgave 5: Lav et 3-stemmigt flydekor til "And I Love Her". Start med at skrive tonerne ned i akkorderne.

 

bulletHvis du er blevet træt af sangen kan du også lave et flydekor til "Papirsklip".
 
bulletOpgave 6: Transponer sangen. Læs en lille vejledning her.
 
bulletEkstra opgave 1: Vælg selv en sang, som du vil skrive ind. Du bestemmer hvor mange instrumenter du vil have med. Eksperimenter med forskellige tromme- og bas-rytmer. Lav en pæn udskrift af sangen.
 
bulletEkstra opgave 2: På nettet findes masser af midi-filer, som man kan importere i musicator. Se eksempelvis adressen: http://www.mididb.com/
Højreklik på den midifil, som du gerne vil gemme, og vælg "gem destination som". Nu går du ind i musicator og vælger "import midi file" i menuen "file"


 
bulletNu kan du afspille musikken og se noderne. Man kan slette stemmer - gøre dem pænere - eller tilføje nye.
 

Produktkrav

bulletEn node, der er pænt sat op.
 
bulletEt flydekor.
 
bulletTransponering af en sang.
 
bulletLogbog til konferencen.